Sedam istaknutih hrvatskih kirurga svečano otvorilo novu operacijsku dvoranu Radiochirurgije Zagreb

Sedam istaknutih hrvatskih kirurga svečano otvorilo novu operacijsku dvoranu Radiochirurgije Zagreb

Sedam istaknutih hrvatskih kirurga svečano otvorilo novu operacijsku dvoranu Radiochirurgije Zagreb

U petak (06.12.2019.) u svojim smo prostorima u Svetoj Nedelji svečano predstavili novu operacijsku dvoranu!

Na programu svečanog otvorenja sudjelovali su neki od najistaknutijih hrvatskih kirurga i ujedno članovi stručnog tima Radiochirurgije Zagreb: Doc. dr. sc. Stipislav Jadrijević, dr. med., Prof. dr. sc. Igor Nikolić, dr. med., Prof. dr. sc. Josip Paladino, dr. med., Prof. dr. sc. Leonardo Patrlj, dr. med., Prof. dr. sc. Mate Škegro, dr. med., Prof. dr. sc. Danko Velimir Vrdoljak, dr. med. kao i ravnatelj Radiochirurgije Zagreb, Prof. dr. sc. Dragan Schwarz.

Ovim činom želimo odati posebno priznanje kirurškoj struci u Hrvatskoj te sada u svoje usluge uvodimo i suvremenu hibridnu kirurgiju koja, u slučajevima kada je to indicirano, kombinira klasičnu kirurgiju s radiokirurgijom. Nova operacijska dvorana raspolaže sustavima koji liječnicima omogućavaju operativne zahvate uz računalni prikaz svih relevantnih snimaka područja koje se operira u stvarnom vremenu (tzv. image guiding).

U dvorani se, između ostaloga, nalazi LIGHTVISION, uređaj koji našim liječnicima pomaže razlikovati obično tkivo od tumorskog za vrijeme operacije i koji je po prvi puta instaliran u nekoj europskoj bolnici kao i tzv. C-luk uređaj najnovije generacije koji liječnicima za vrijeme operacija omogućuje prikaz s rezolucijom većom od CT uređaja. Operacijska dvorana opremljena je i najsuvremenijim uređajem za zaustavljanje krvarenja na velikim površinama, zatim ultrazvučnim kavitronom, sustavom za uništenje tumorskog tkiva koji pošteđuje krvne žile, kao i najsuvremenijom laparoskopskom opremom dok se za zaštitu pacijenata brine sustav plazma sterilizacije zraka.

Prof. dr. sc. Schwarz izjavio je kako je izrazito ponosan na ovo postignuće koje Radiochirurgiju Zagreb stavlja rame uz rame s najpoznatijim bolnicama svijeta.

"Ova dvorana predstavlja još jedan korak bliže ostvarenju našega sna, a taj je da damo maksimalan doprinos kako bi se Hrvatska uvrstila u one zemlje u Europi u kojima se najmanje umire od raka. Ne mogu opisati koliko sam ponosan što Radiochirurgia Zagreb svojim pacijentima nudi uslugu kakvu ćete pronaći u najboljim bolnicama na svijetu. Pacijenti sada kod nas mogu na jednom mjestu obaviti cjelokupnu dijagnostiku, ako je potrebno i operativni kirurški zahvat, liječenje radiokirurgijom, kao i redovito postoperativno praćenje svojeg zdravstvenog stanja", rekao je.

Na sada već tradicionalnoj božićnoj zabavi okupila su se poznata imena iz hrvatskog javnog, političkog i društvenog života.

Kompletnu galeriju fotografija možete vidjeti na našoj Facebook stranici.